Liga 1

A inceput montarea gazonului pe Cluj Arena

Lucrarile de constructie ale stadionului "Cluj Arena" au avansat marti când a început montarea covorului de iarba, presedintele Consiliului Judetean Alin Tise a declarând ca termenul de finalizare al arenei este de 3 august, urmând ca inaugurarea oficiala sa aiba loc la începutul lunii octombrie.

Covorul de iarba provine din Germania si va fi montat în maximum o luna, în functie de conditiile meteo. Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a mai explicat ca în acest moment lucrarile de constructie ale arenei au depasit pragul de 70 la suta.

"În maximum o luna se va monta covorul de iarba. Acesta provine din Germania si se monteaza în fâsii groase de maximum doi centimetri. Pâna în prezent am platit cam 70 la suta din costurile totale ale stadionului. Cred ca tot cam pe acolo se situeaza si gradul lucrarilor", a spus Tise.

Acesta a mai afirmat ca primul meci oficial se va juca abia dupa inaugurarea oficiala, urmând ca echipa de fotbal Universitatea Cluj sa perfecteze un amical cu o echipa importanta din strainatate.

În paralel, forul judetean va organiza propria inaugurare, care ar putea consta într-un meci între fostele glorii ale fotbalului clujean contra unei selectionate a echipei reprezentantive a României formata din old-boys. "Cei de la U” Cluj probabil vor face propria inaugurare, am înteles ca discuta cu mai multe cluburi importante. Noi discutam cu agentii mai multor companii de evenimente pentru organizarea unui concert, dar si a unui eveniment sportiv", a mai spus Tise.

Stadionul Cluj Arena se construieste pe locul fostei arene "Ion Moina" cea pe care echipa de fotbal "U" Cluj si-a disputat jocurile de pe teren propriu în decursul istoriei. Costul total al stadionului atinge suma de 35 de milioane de euro, la care se adauga suma de 800.000 de euro ce reprezinta valoarea totala a lucrarilor de amenajare a zonei adiacente.

Mediafax


A inceput montarea gazonului pe Cluj Arena