Fotbal International

Topul celor mai mari pierzatori din fotbal

Sursă foto: https://twitter.com/Oddschanger

Paolo Maldini a declarat recent intr-o videoconferinta pe Instagram ca este cel mai mare pierzator din istoria fotbalului.

O declaratie surprinzatoare din partea unui jucator care a castigat sapte titluri in Italia cu AC Milan si cinci trofee UEFA Champions League.

Maldini a mai explicat ca pe langa trofeele cucerite ramane cu regretul de a fi pierdut alte trei finale de Champions League, o Supercupa a Europei, trei finale ale Cupei Intercontinentale, o finala de Cupa Mondiala, o finala de Campionat European si tot asa.

Daca Paolo Maldini se considera cel mai mare “ratat” din istoria fotbalului, cu siguranta nu este singurul.

Au existat in istorie jucatori care si-au incheia carierele cu mari regrete.

(1) Johan Cruyff

Cu siguranta vorbim de cel mai mare jucator din lume care nu a castigat niciodata Cupa Mondiala. In 1974 a trecut foarte aproape de marele trofeu. Doi ani mai tarziu se oprea cu nationala Olandei in semifinalele Campionatului European. La nivel de antrenor a castigat Cupa Campionilor Europeni cu Barcelona in 1992 si a suferit o aspra infrangere doi ani mai tarziu in finala cu AC Milan (0-4).

(2) Gianluigi Buffon

Portarul de legenda al clubului italian Juventus Torino a pierdut trei finale de Champions League. De la trofeul obtinut in 1996 in finala cu Ajax de la Roma, cei de la Juventus au pierdut nu mai putin de cinci finale. Cea mai recenta in 2017 contra lui Real Madrid la Cardiff. Buffon ramane si cu regretul de a nu mai bifa o noua participare la Cupa Mondiala in 2018, turneu final pe care nationala Italiei l-a ratat in dauna Suediei.

(3) Arjen Robben

A pierdut finala Cupei Mondiale din 2010 dupa numeroase ratari in meciul cu Spania. Prima finala mondiala pentru Olanda dupa 1978. Ramane cu satisfactia de a fi marcat golul victoriei pentru echipa sa in finala Champions League din 2013.

(4) Diego Simeone

Se “lauda” cu doua finale de Champions League in trei ani din postura de antrenor al echipei Atletico Madrid, ambele pierdute in fata rivalei locale Real Madrid. Momentul din 2014 este si mai dureros, dupa ce Atletico a avut avantaj pe tabela pana in minutul 93. S-a consolat cu doua trofee in Europa League.

(5) Alessandro Del Piero

Castigator de Champions League cu Juventus in 1996, Del Piero a pierdut trei din urmatoarele sapte finale disputate, inclusiv finala EURO 2020, cand Italia a pierdut in fata Frantei conducand pe tabela pana aproape de finalul celor 90 de minute regulamentare. Del Piero si-a incununat cariera cu titlul mondial obtinut alaturi de Squadra Azzurra in 2006.



Topul celor mai mari pierzatori din fotbal