Fotbal International

Ronaldo, vasalul lui Messi. Ce spun cifrele

Barcelona joaca acasa pentru prima oara dupa ce a luat titlul matematic in fata lui Real Madrid. Duminica are loc El Clasico si, fara miza in clasament, acesta poate straluci pe duelul dintre Leo Messi si Cristiano Ronaldo.

Realul poate spera doar sa devina prima echipa din acest sezon care sa o invinga pe Barcelona. Catalanii au adunat in 34 de etape nu mai putin de 28 de victorii si 6 egaluri. Real are motivatia de a obtine locul al doilea, fiind cu 71 de puncte pe pozitia a treia, cu 4 puncte in spatele lui Atletico. 

El Clasino este si o buna comparatie intre Messi si Rolando. In sezonul acesta, Messi are cifre net superioare portughezului.

Messi, 33 de ani, a marcat in acest sezon 32 de goluri in La Liga, cu 8 mai multe decat Ronaldo. Un sfert din reusitele argentinianului au fost din afara careului, el fiind lider detasat in La Liga la acest capitol, cu o cifra dubla fata de locul secund, Enis Bardhi. Doar ca Bardhi a inscris doar din faze fixe, iar Messi a marcat inclusiv din actiune. De remarcat ca Ronaldo nu a inscris nici un gol din afara careului.

Messi are si cele mai multe suturi spre sau la poarta, in total 187, fiind urmat de Ronaldo cu 166. Starul din Argentina conduce si la cele mai multe mingi preluate in careu, 282, urmat de Suarez cu 266 si Rolando cu 245.

La pase decisive de gol (asisturi) Messi este lider in La Liga cu 12, iar Ronaldo se afla pe locul 12 cu doar 5.

Messi a creat 82 de ocazii de gol pentru colegi, o cifra impresionanta la care este de asemenea primul din Spania. Ronaldo este abia al 35-lea, cu 38 de ocazii.

Cu 1484 de pase trimise in jumatatea de teren a advesarilor, Messi il domina pe Ronaldo care are doar 572.

De asemenea, Messi este lider si la driblinguri, cu 269, in timp ce Ronaldo cu 56 este pe locul 81.

 

 



Ronaldo, vasalul lui Messi. Ce spun cifrele