Fotbal International

Ronaldinho a cucerit Copa Libertadores cu Atletico Mineiro

Formatia braziliana Atletico Mineiro din Belo Horizonte a obtinut, miercuri noapte, prima Copa Libertadores din istoria clubului la capatul unei finale dramatice cu paraguyenii de la Olimpia Asuncion. Ronaldinho a devenit doar al saselea jucator in istorie care castiga UEFA Champions League si Copa Libertadors. Ceilalti cinci sunt Cafu, Dida, Roque Junior, Carlos Tevez si Walter Samuel.

Dupa ce au pierdut in mansa tur din deplasare cu 2-0, jucatorii de la Atletico Mineiro au sunat adunarea pentru retur si, purtati pe sus de un public vulcanic, au intors soarta finalei.

Oaspetii de la Olimpia Asuncion au rezistat o repriza pe Estadio Governador Magalhaes Pinto, dar la doua minute dupa pauza Jo a deschis scorul si a ajuns astfel la cota 7 goluri fiind golgeterul Copei Libertadores.

Chiar si asa brazilienii mai aveau nevoie de un gol pentru a impinge finala in prelungiri, gol care avea sa vina cu trei minute inaintea epuizarii celor 90 regulamentare. Leonardo Silva a punctat decisiv si dupa 180 de minute cele doua finaliste erau la egalitate, scor 4-4. S-a intrat in prelungiri unde nu s-a mai marcat, ajungandu-se astfel la loviturile de departajare.

In minutul 84 cei de la Olimpia au ramas cu un jucator mai putin pe teren dupa ce Manzur a vazut al doilea galben fiind eliminat.

Alecsandro, Guilherme, Jo si Leonardo Silva au marcat pentru Mineiro, in timp ce la Olimpia au ratat Miranda si Gimenez, golurile fiind reusite de Ferreyra, Candia si Aranda.

Pentru Atletico Mineiro este a doua victorie obtinuta la loviturile de departajare dupa ce a eliminat la fel in semifinale pe argentinienii de la Newell's Old Boys.



Ronaldinho a cucerit Copa Libertadores cu Atletico Mineiro