Fotbal International

Ribery acuza FIFA si spune ca Balonul de Aur se acorda pe criterii politice

Internationalul francez Franck Ribery este de parere ca trofeul Balonul de Aur acordat de FIFA impreuna cu revista France Football este influentat de mediul politic.

“Nu cred ca recompenseaza cel mai bun jucator din lume”, a spus Ribery pentru publicatia germana Bild.

“Inca de cand am ajuns la ceremonia de la Zurich I-am spus sotiei mele ca voi pierde. L-am vazut pe Sepp Blatter intretinandu-se cu Cristiano Ronaldo, iar toata familia lui era acolo, poate chiar 20-30 de persoane in anturajul sau. Nu sunt chiar un prost. Am realizat ca el stia dinainte ca urma sa castige”, a mai spus Ribery.

Locul trei in 2013 dupa Ronaldo si Messi, Ribery mai spune ca in opinia lui trofeul din 2014 ar trebui acordat lui Manuel Neuer sau Arjen Robben, ambii coechipieri cu el la Bayern Munchen.

“Manuel a castigat tot si nu e arogant. Arjen a avut un sezon incredibil in Bundesliga, iar la Cupa Mondiala a jucat exceptional, insa cred ca decizia va fi una politica. Mai recompenseaza Balonul de Aur cel mai bun jucator? Nu cred. Cannavaro a castigat in 2006 doar pentru ca obtinuse titlul de campion mondial”, a mai spus Ribery.



Ribery acuza FIFA si spune ca Balonul de Aur se acorda pe criterii politice