Fotbal International

Reforma la UEFA prin limitarea numarului mandatelor de presedinte

Sursă foto: twitter.com

Slovenul Aleksander Ceferin, noul presedinte ales al UEFA dupa iesirea pe usa din dos a francezului Michel Platini, acuzat de fapte de coruptie, este hotarat sa reformeze din temelii institutia suprema a fotbalului european.

Astfel, viitorii presedinti ai UEFA incepand cu urmatoarele alegeri se vor supune unei reglementari noi prin care sunt limitati la un maxim de trei mandate si un total de 12 ani in functie, a hotarat Comitetul Executiv.

Fostii presedinti ai UEFA nu se supuneau unei astfel de restrictii, iar cazul suedezului Lennart Johansson este de notorietate dupa cei 17 ani la sefia forului fotbalistic european.

Reformele adoptate de Comitetul Executiv mai trebuie sa fie ratificate la Congresul UEFA programat pe 5 aprilie in Finlanda.

Mai multe echipe europene la CM

Ceferin mai sustine si dreptul UEFA de a trimite mai multe echipe la Cupa Mondiala extinsa la formatul cu 48 de participante incepand cu 2026.

La ultimul turneu final, cel din Brazilia, au participat 13 echipe din Europa, insa presedintele UEFA doreste ca la competitia cu 48 de echipe sa participe 16 de pe Batranul Continent.

In plus, mai spune Ceferin, echipele europene ar trebui sa fie scutite de participarea in prima faza a intrecerii, intrand direct din etapa celor 32 ramase in competitie.



Reforma la UEFA prin limitarea numarului mandatelor de presedinte