Fotbal International

Real Madrid, campioana mondiala a cluburilor

Sursă foto: twitter.com/realmadriden

Echipa spaniola Real Madrid a castigat, duminica, titlul mondial al cluburilor dupa o finala de 120 de minute cu japonezii de la Kashima Antlers incheiata cu 4-2. Dupa 90 de minute scorul a fost egal, 2-2, iar Cristiano Ronaldo si-a trecut in cont un hattrick.

Real a dominat inceputul meciului cu o posesie zdrobitoare de peste 80 de procente, fiind doar o chestiune de timp pana la deschiderea scorului.

Madrilenii au modificat tabela prin Benzema in minutul 9, acesta profitand din apropiere de un balon respins in fata de portarul Sogahata.

Echipa japoneza, revelatia Campionatului Mondial al Cluburilor din acest an, a profitat de o minge balbaita de Varane in propriul careu si a egalat in minutul 44 prin Shibasaki.

Surpriza

Mai mult decat atat, cei de la Kashima Antlers aveau sa preia conducerea la sapte minute dupa pauza prin acelasi Shibasaki, jucator care a prins un sut formidabil dupa o minge respinsa gresit de Sergio Ramos.

Doar opt minute au condus cei de la Kashima, Cristiano Ronaldo restabilind egalitatea dintr-o lovitura de la 11 metri obtinuta de Lucas Vazquez.

Minutul 73 a adus in joc un moment controversat pentru un gol anulat celor de la Real Madrid dupa un offside in care a fost semnalizat Ronaldo.

Portarul nipon avea sa se remarce cu zece minute inainte finalului la un sut al lui Benzema si astfel meciul a intrat in prelungiri.

Ronaldo, decisiv

La sapte minute dupa reluarea jocului Ronaldo a readus-o pe Real la conducere din pasa lui Benzema, pentru ca tot el sa marcheze pentru 4-2 in finalul primei reprize de prelungiri.

Kroos a ratat un sut de la 20 de metri, insa Ronaldo pe faza a preluat balonul si a lovit decisiv.

Ronaldo devine astfel primul jucator care inscrie trei goluri intr-o finala la Campionatul Mondial al Cluburilor.



Real Madrid, campioana mondiala a cluburilor