Fotbal International

Putin il propune pe Blatter la Premiul Nobel pentru Pace

Intr-o conferinta de presa gigant, in care a raspuns la intrebarile a peste 30 de jurnalisti in peste trei ore, Vladimir Putin a discutat si subiectul gazduirii de catre Rusia a Cupei Mondiale din 2018.

Presedintele Federatiei Ruse a declarat ca obtinerea gazduirii turneului final mondial de peste trei ani s-a facut suta la suta pe baze corecte si ca suspiciunile de coruptie nu au fundament.

“Noi stim cu siguranta un lucru, si anume ca am primit dreptul de a gazdui Cupa Mondiala dupa o lupta bazata pe onestitate si competitivitate”, a declarat Putin.

Mai mult decat atat, intr-o alta declaratie care a fost rapid taxata de presa occidentala, Putin a spus despre Sepp Blatter, presedintele suspendat al FIFA, ca ar trebui propus pentru a primi Nobelul pentru pace.

“Chiar daca sunt semne de coruptie la FIFA, investigatia trebuie sa-si urmeze cursul. In ceea ce-l priveste pe Sepp Blatter, acesta este o persoana foarte respectata si care a facut mult pentru dezvoltarea fotbalului. El a incercat sa trateze fotbalul nu doar ca pe un sport, ci mai ales ca pe un element de cooperare intre state si oameni. De aceea, Blatter este unul care ar trebui sa primeasca Premiul Nobel pentru Pace”, a spus Putin.

Aproape 1400 de jurnalisti din intreaga lume au fost acreditati la conferinta de presa sustinuta joi de Vladimir Putin la Kremlin.

Rusia a primit dreptul de organizare al Cupei Mondiale din 2018 intr-o perioada de mari scandaluri de coruptie la FIFA. Turneele finale din Rusia si Qatar 2022 sunt suspectate ca ar fi fost acordate in urma unor manevre subterane.

sursa foto: twitter.com/101greatgoals



Putin il propune pe Blatter la Premiul Nobel pentru Pace