Fotbal International

Primul penalty acordat in istoria fotbalului dupa consultarea probei video

FIFA a implementat la Campionatul Mondial al Cluburilor din Japonia sistemul arbitrajului video folosit cu succes in rugby, iar miercuri, la meciul dintre Kashima Antlers si Atletico Nacional, o lovitura de la 11 metri a fost acordata dupa vizualizarea unei reluari la marginea terenului.

Considerati necesara utilizarea probei video in fotbal? Expiră 02.01.2018, 18:18
Da, ar duce la eliminarea greselilor de arbitraj. 54 voturi
Nu, jocul ar deveni prea fragmentat. 6 voturi

Echipa japoneza, de departe revelatia turneului, s-a impus cu 3-0 in fata detinatoarei Copei Libertadores, iar primul gol a fost marcat dintr-un penalty acordat de centralul maghiar Viktor Kassai dupa ce a consultat proba video.

Faza s-a petrecut in minutul 33 la un fault comis in propriul careu de Orlando Berrio. Kassai a oprit meciul cateva momente si a mers la margine pentru a revedea faultul pe un monitor.

Dupa aceasta a indicat punctul cu var de la 11 metri si Shoma Doi a transformat pentru 1-0.

Real Madrid intra in actiune

S-a terminat 3-0 pentru Kashima Antlers, echipa care va disputa finala mare cu invingatoarea dintre Real Madrid si Club America, meci care va avea loc joi.

In prezent arbitrajul video este folosit 12 ligi din intreaga lume in cadrul unui program pilot implementat cu ajutorul FIFA.Primul penalty acordat in istoria fotbalului dupa consultarea probei video