Fotbal International

Platini: “Cel mai disputat Balon de Aur din istorie”

Michel Platini, presedintele UEFA, considera ca Balonul de Aur din 2013 este cel mai disputat din istorie si ca va fi o decizie foarte dificila pentru acordarea acestuia.

In cursa pentru marele trofeu favoriti sunt Cristiano Ronaldo, Lionel Messi si Franck Ribery, iar preferatul lui Platini este conationalul sau de la Bayern Munchen.

"Favoriti sunt Messi, Ronaldo si Ribery. Primii doi sunt jucatori fantastici, dar Ribery a castigat tot in acest an. Alegerea din acest an pentru Balonul de Aur este cea mai grea din istoria trofeului. In 2006, trofeul a fost castigat de Fabio Cannavaro, care a fost liderul Italiei, campioana mondiala. In 2010 mi-as fi dorit sa castige un spaniol, Iniesta sau Xavi, care erau campioni mondiali, dar a fost ales Messi. Nu-mi explic de ce niciun spaniol nu a castigat Balonul de Aur.", a spus Platini intr-un interviu pentru publicatia spaniola As.

Presedintele UEFA a comentat si decizia FIFA de a prelungi perioada votului: “A fost decizia lor si s-a intamplat sa coincida cu meciul Portugaliei din barajul pentru Cupa Mondiala in care Ronaldo a marcat trei goluri Suediei in deplasare”.

Balonul de Aur va fi decernat pe 13 ianuarie intr-o gala organizata de FIFA la Zurich.



Platini: “Cel mai disputat Balon de Aur din istorie”