Fotbal International

O femeie in jocul barbatilor. Arbitra Supercupei Europei: „Nu mi-e frică”

O brigada de patru femei,  condusa de Stephanie Frappart, va arbitra finala Supercupei Europei dintre Chelsea si Liverpool, de miercuri seara. Frappart afirma ca va face fata.

Stephanie Frappart va deveni prima doamna care va arbitra un meci din cadrul unei major din competitiile europene.

In varsta de 35 de ani, ea s-a aflat la centrul finalei Cupei Mondiale de fotbal feminin jucata intra SUA si Olanda, din iulie. Asadar, pare sa fie gata de provocare.

„Nici mie si nici colegelor nu ne este frica de finala Supercupei, pentru ca suntem mereu gata de meciuri, a spus Frappart, care a devenit in acest an prima femeie arbitru din istoria Ligue 1.

„Nu vor fi mari diferente fata de ceea ce sunt obisnuita, pentru ca jocul de fotbal este la fel. Arbitrajul este la fel, fotbalul este la fel, procedez la fel ca si in fotbalul feminin, a mai spus arbitra franceza, recunoscand si ca de cand a venit la UEFA viata i s-a schimbat.

Ea va fi fi parte a unei echipe 100% feminine de arbitre pentru finala Supercupei, alaturi de  Manuela Nicolosi si Michelle O'Neill - o brigada care a condus si finala Cupei Mondiale feminine. 

Antrenorul lui LiverpoolJurgen Klopp, a declarat ca o astfel de brigada feminina marcheaza „un moment istoric”, pe care il astepta de mult timp. 

Seful arbitrilor UEFA, Roberto Rosetti, a declarat ca brigada lui Frappart „este una faorte buna si pregatita. Toate arbitrele sunt puternice din punct de vedere fizic si psihic si au trecut toate testele pe care trebuie sa le treaca si arbitrii barbati de elita”.



O femeie in jocul barbatilor. Arbitra Supercupei Europei: „Nu mi-e frică”