Fotbal International

Noua generatie de aur a Columbiei infrunta Brazilia lui Neymar

Marele Pele spunea înaintea Cupei Mondiale din 1994 ca nationala Columbiei era la vremea respectiva favorita la câstigarea trofeului. Cu totii stim însa ca sud-americanii au parasit competitia dupa faza grupelor.

De atunci columbienii au mai prins un singur turneu final al Cupei Mondiale, în 1998, când la fel ca ân 94 au dat peste România în grupe, au pierdut, si scenariul din Statele Unite se repeta pe pamânt francez.

Dupa generatia lui Carlos Valderama, Faustino Asprilia, Adolfo Valencia sau Freddy Rincon columbienii au din nou motive de speranta.

În jurul ”Tigrului” Radamel Falcao, atacant care a explodat în fotbalul mare la FC Porto si care se bate în prezent pentru titlul de golgeter în Spania cu Lionel Messi si Cristiano Ronaldo, s-a format o noua echipa puternica a Columbiei.

Brazilia si Columbia au terminat 0-0 ultimele doua meciuri directe.

Columbia a avut parte de o prima jumatate solida în preliminariile din America de Sud. Dupa opt meciuri disputate echipa pregatita de Jose Nestor Pekerman ocupa locul al treilea, cu 16 puncte dupa cinci victorii, o remiza si doua înfrângere.

Argentina (20 puncte) si Ecuador (17 puncte) se afla deasupra Columbiei, dar cele doua au jucat un meci în plus.

Alaturi de Falcao nationala Columbiei mai mizeaza si pe urmasii acestuia de la Porto, Jackson Martinez (8 goluri în acest sezon) si James Rodriguez (6 goluri). Ultimul se afla în vizorul marilor cluburi din Premier League, Chelsea, Manchester United si Liverpool.

Din Italia vin alti trei jucatori de calitate plus veteranul Mario Yepes de la AC Milan. Juan Guillermo Cuadrado este piesa de baza la Fiorentina si echipa Viola trage la un loc de Champions League, în timp ce lateralii Pablo Armero (Udinese) si Camilo Zuniga completeaza prin viteza si tehnicitate.

Amicalul cu Brazilia programat în New Jersey reprezinta o buna ocazie pentru Columbia de a-si testa fortele cu cei mai buni, din echipa cariocas nelipsind Neymar, Kaka sau Dani Alves.



Noua generatie de aur a Columbiei infrunta Brazilia lui Neymar