Fotbal International

Messi, primul interviu după decizia de a continua cariera în America: ”Nu toți de la Barca au vrut să revin”

Sursă foto: https://twitter.com/FabrizioRomano

Lionel Messi a acordat, miercuri seara, un interviu comun publicațiilor catalane El Mundo Deportivo și Sport în care explică decizia de a-și continua cariera peste ocean în Major League Soccer (MLS).

Chiar dacă admite că nu a semnat încă un contract, Lionel Messi spune că decizia de a merge la Inter Miami este deja luată.

Am luat decizia să merg la Miami. Încă nu am încheiat sută la sută înțelegerea, mai lipsesc câteva aspecte, dar am decis să mergem în această direcție.

Dacă revenirea la Barcelona nu a fost posibilă, am decis să plec din Europa, să ies din lumina reflectoarelor și să mă gândesc mai mult la familia mea”, a declarat Messi.

Faptul că Messi va juca la o echipă aflată în doar al patrulea an de existență a surprins pe toată lumea.

Mai ales că Messi avea pe masă o ofertă uriașă din partea saudiților de la Al Hilal, undeva la 500 de milioane de dolari pe an, potrivit celor de la Telegraph.

Messi a jucat 17 sezoane pentru FC Barcelona și a câștigat 10 titluri în Spania cu formația blaugrana, dar în acest moment erau numeroase impedimente în revenirea sa pe Nou Camp.

Argentinianul a mai spus în interviul pentru cele două publicații catalane că nu s-a simțit confortabil așteptând o ofertă concretă din partea Barcelonei.

Am avut oferte din partea altor echipe europene, dar nici măcar nu le-am luat în seama pentru că ideea mea a fost să merg la Barcelona.

Iar dacă mutarea la Barcelona nu s-a concretizat, am analizat și am decis să plec din fotbalul european. Nu am vrut să fiu responsabil pentru vânzarea de jucători sau reducerea salariilor existente. Nu sunt sigur dacă Barca a făcut tot posibilul ca eu să ma întorc, sincer. Știu doar ce mi-a spus Xavi, dar sunt sigur că în club există oameni care n-au vrut să revin, ținând cont de impactul negativ pentru club”, a spus Messi.

Inter Miami este un club deținut de fostul internațional englez David Beckham, iar Messi va primi din partea sponsorului Apple o parte însemnată din banii proveniți de la noii abonați ai platformei Apple TV care transmite meciurile din MLS.

De asemenea, Messi va încasa o sumă consistentă de bani și din partea Adidas, sponsorul tehnic al echipei din Florida.

La 35 de ani, Messi nu a ascuns că vrea să mai joace la o Cupă Mondială, iar cum următorul turneul final din 2026 va fi organizat chiar de SUA împreună cu Mexic și Canada, aventura lui Leo la Inter Miami apare într-un moment cum nu se poate mai bun pentru argentinian.

Vestea venirii lui Messi la Inter Miami a făcut să explodeze piața biletelor. Dacă înainte de anunțul venirii lui Messi cel mai ieftin bilet pentru posibilul debut al lui Messi din 21 iulie costa 29 de dolari, după anunț cel mai ieftin bilet a ajuns să coste 477 de dolari.

MLS este un campionat la care participă 29 de echipe în prezent, acestea fiind împărțite în două Conferințe după sistemul sportului american.

Inter Miami, noua echipă a lui Messi, este ultima în Conferința de Est, cu doar 15 puncte după 16 etape, în condițiile în care liderul Cincinnati are 39 de puncte.

Noua echipă a lui Messi se află la șase puncte distanță de locul 9, ultimul care asigură prezența în playoff la finalul sezonului regular.

Pe banca celor de la Inter Miami se află în prezent secundul Javier Morales, care asigură interimatul după despărțirea de englezul Phil Neville în urmă cu doar o săptămână.



Messi, primul interviu după decizia de a continua cariera în America: ”Nu toți de la Barca au vrut să revin”