Fotbal International

Messi, aproape să semneze cu Inter Miami

Sursă foto: https://twitter.com/barcacentre

Leo Messi va juca sezonul viitor la Inter Miami. Decizia este ca și luată, dar nu a fost nimic semnat pe moment. Campionul mondiual a refuzat ofertele de la FC Barcelona și fotbalul arab.

Un transfer la FC Barcelona a fost aproape, însă problemele economice ale clubului nu îi garantau semnarea imediată a contractului. I s-a cerut timp din partea conducerii clubului pentru a parafa transferul, dar Messi a refuzat, având experiența de acum doi ani în care a așteptat degeaba și a trebuit să plece la Paris, la PSG, un club care nu a știut sau nu a vrut nici un moment să îl pună în valoare.. 

Oferta din Arabia era de neegalat din punct de vedere financiar, însă nu oferea o calitate sportivă decentă. Spre deosebire de Ronaldo, orbit de bani, Messi era de așteptat să nu facă un pas similar și a confirmat în acest sens.

A decis să plece în Statele Unite, la echipa Inter Miami, chiar dacă pe plan financiar oferta arabă nu poate fi atinsă. Însă, Messi a ales aspectul sportiv pentru a se menține în formă și a juca la capacitate maximă inclusiv pentru echipa națională a Argentinei.

Familia sa ar fi dorit Europa, nu dorea în mod clar zona arabă, așadar SUA a fost un compromis din acest punct de vedere. Messi va scăpa în SUA și de presiunea profesională pe care a trăit-o la Paris, iar Major League Soccer (MLS), campionatul de fotbal din SUA, este unul atractiv, chiar dacă nu se ridică la nivelul celor de top din Europa.

Messi deține o casă deja în Miami, acolo se vorbește mult și spaniola, consideră că familia sa se va integra bine, el nu va mai avea presiune la serviciu - de aceea Messi a ales SUA, o alegere inteligentă așa cum este și el, o alegere nedictată de lăcomia financiară pe care atât de mulți fotbaliști au arătat-o atât cât au putut.

 



Messi, aproape să semneze cu Inter Miami