Fotbal International

Lumea fotbalului alaturi de cei 12 copii salvati in Thailanda

Sursă foto: twitter.com

Intreaga lume a fost conectata in ultimele zile la operatiunea de salvare a celor 12 copii thailandezi ramasi captivi alaturi de antrenorul lor de fotbal intr-o grota inundata din nordul Thailandei.

In cele din urma, din fericire, operatiunea de salvare a fost un succes, toti cei 13 prizonieri ai pamantului fiind scosi la suprafata in urma unui efort colectiv impresionant la care au participat nu mai putin de 90 de scafandri din intreaga lume.

Gasiti dupa mai multe zile de cautari, copiii imbracati in diverse tricouri ale echipelor favorite au intrebat, printre altele, de ceea ce se intampla la Cupa Mondiala din Rusia.

O informatie care l-a sensibilizat pe Giani Infantino, presedintele FIFA, cel care i-a invitat pe cei 12 copii la finala Cupei Mondiale de la Moscova.

Cum starea de sanatate a celor 12 este una precara dupa 18 zile petrecute la 900 de metri sub pamant in conditii greu de imaginat, pustii vor rata marele meci, insa au toata viata inainte sa asiste la cat mai multe finale, pe viu sau la televizor.

“Prioritatea noastra principala ramane sanatatea tuturor celor implicati”, a fost raspunsul FIFA dupa ce, marti, au fost adusi la suprafata si ultimii trei copii plus antrenorul acestora.

“Inca ne gandim la gasirea unei oportunitati sa-i invitam pe baieti la un eveniment FIFA si a impartasi cu ei un moment de comuniune si celebrare”, se mai arata in comunicatul forului mondial al fotbalului.

Nici marile cluburi nu au ramas impasibile la stirea despre salvarea din captivitate a celor 12 tineri jucatori. Cei de la Manchester United le ofera acestora sansa de a asista la un meci pe Old Trafford, iar FC Barcelona a invitat echipa baietilor din Thailanda sa participe anul urmator la turneul international al Academiei de la Masia si sa urmareasca pe viu un meci al echipei mari.

De asemenea, jucatorii englezi Kyle Walker si Jack Butland s-au oferit sa le trimita echipamente tinerilor fotbalisti, dupa ce intr-una dintre imaginile aduse la suprafata dupa gasirea acestora in subteran unul dintre copii purta un tricou al nationalei Angliei.

Pe 23 iunie cei 12 copii impreuna cu antrenorul lor au intrat intr-o grota din nordul Thailandei, udne au ramas captivi din cauza torentului creat si care a inundat respectiva galerie.

Gasiti de doi scafandri britanici, copiii au fost adusi la suprafata pe rand, in trei zile, dupa o operatiune internationala impresionanta.



Lumea fotbalului alaturi de cei 12 copii salvati in Thailanda