Fotbal International

Lionel Messi a cucerit Balonul de Aur pentru a 7-a oara in cariera (Record)

Sursă foto: https://twitter.com/infobaedeportes

Prestigioasa revista France Football a decernat Balonul de Aur 2021 celui mai bun fotbalist din acest an. Marele trofeu a ajuns pentru a saptea oara in bratele lui Lionel Messi, jucator care in 2021 a obtinut primul lui titlu cu nationala Argentinei, Copa America.

Lionel Messi l-a devansat pe polonezul Robert Lewandowski de la Bayern Munchen, jucator care s-a consolat cu pozitia secunda si cu titlul de cel mai bun atacant din 2021.

Podiumul a fost completat de italianul Jorginho, vazut de multi drept principal favorit la Balonul de Aur, dupa ce a cucerit Champions League cu Chelsea si EURO 2020 cu nationala Italiei.

Francezii Karim Benzema si Ngolo Kante au intregit topul cinci, in timp ce Cristiano Ronaldo, care nici macar nu a fost prezent la ceremonie, a ocupat locul sase, departe de aspiratiile unui fost multiplu castigator al Balonului de Aur.

In topul zece s-au mai clasat Mohamed Salah (7), Kevin De Bruyne (8), Kylian Mbappe (9) si Gigio Donnarumma (10).

Balonul de Aur la feminin a fost acordat Alexiei Putellas, o jucatoare de 27 de ani din Spania legitimata la FC Barcelona.

Chelsea a fost desemnata cea mai buna echipa a anului 2021.

Revenind la marele castigator, Lionel Messi devine primul jucator din istoria fotbalului care castiga de sapte ori in cariera Balonul de Aur (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 si 2021).

“Astazi sunt aici la Paris. Sunt foarte fericit, cu adevarat foarte fericit. Imi doresc sa continui sa lupt pentru a atinge noi obiective. Nu stiu cati ani voi mai juca, dar deocamdata ma bucur de ceea ce fac. Multumesc colegilor mei de la Barcelona, echipa nationala si PSG”, a declarat Messi.

In acest an Messi a castigat Copa America cu nationala Argentinei si Cupa Regelui Spaniei cu FC Barcelona, echipa de la care a plecat in vara la Paris Saint-Germain.



Lionel Messi a cucerit Balonul de Aur pentru a 7-a oara in cariera (Record)