Fotbal International

Invins de “mana lui Dumnezeu”, Shilton nu l-a iertat niciodata pe Maradona

Sursă foto: captura daily mail

Peter Shilton, portarul englez caruia Diego Maradona i-a dat gol cu mana la Cupa Mondiala din Mexic 86, nu a uitat si nu l-a iertat nici pana astazi pe cel mai mare 10 din istorie pentru acel gest.

Chiar daca deplange la unison cu toata planeta moartea lui Maradona, Shilton arata ca in inima lui va trai pana la ultima rasuflare cu momentul din Mexic.

“Viaţa mea a fost mult timp legată de cea a lui Diego Maradona şi nu aşa cum mi-aş fi dorit. Dar mă întristează să aud de trecerea lui în nefiinţă la o vârstă atât de fragedă.

“Ne-am duelat pentru o minge înaltă, dar ştia că nu o va putea lovi cu capul, aşa că a lovit-o cu mana şi a trimis-o în plasă. O infracţiune clară. O inşelăciune. În timp ce fugea să sărbătorească, chiar s-a uitat înapoi de două ori, parcă aşteptând fluierul arbitrului. Ştia ce făcuse. Toată lumea ştia, în afară de arbitru şi de doi tuşieri”, a scris Peter Shilton intr-un editorial pentru Daily Mail.

Maradona nu si-a cerut niciodata scuze pentru golul marcat neregulamentar.

“Ceea ce nu-mi place este că nu şi-a cerut niciodată scuze. Niciodată, în niciun moment, nu a spus că a trişat şi că ar vrea să-şi ceară scuze. În schimb, el a ţinut-o cu Mâna lui Dumnezeu. Nu era corect. Se pare că avea măreţie în el, dar, din păcate, nu avea sportivitate”, mai crede Shilton.

Diego Armando Maradona a murit la varsta de 60 ani dupa un stop cardiac suferit in timpul somnului.

Ultimele zile din viata celui mai mare numar 10 din istoria fotbalului au fost mai degraba cenusii pentru acesta.

La inceputul lunii noiembrie Maradona fusese operat de urgenta pe creier pentru indepartarea unui hematom.

Operatia fusese considerata un succes la momentul respectiv, iar acum fostul mare jucator se afla in procesul de recuperare.



Invins de “mana lui Dumnezeu”, Shilton nu l-a iertat niciodata pe Maradona