Fotbal International

Gol dupa 14 secunde in Cupa Asiei. Este cel mai rapid gol din istoria competitiei (VIDEO)

Emiratele Arabe Unite au invins Bahrainul, joi, la Cupa Asiei, cu 2-1, iar prima reusita a venit la scurt timp dupa startul partidei.

Ali Ahmed Mabkhout a avut nevoie de doar 14 secunde pentru a modifica pentru prima data tabela.

Acesta a marcat cel mai rapid gol din istoria Cupei Asiei, dar nici pe departe nu poate fi incadrat in galeria celor mai rapide din istoria fotbalului.

Spre exemplu, cel mai rapid gol consemnat de FIFA ii apartine lui Vuk Bakic, un junior din liga secunda a Serbiei care a marcat a inscris imediat dupa fluierul de start al meciului. In doua secunde acesta a trimis in poarta de la aproximativ 50 de metri.

Cel mai rapid gol la Cupa Mondiala ii apartine turcului Hakan Sukur, 10.8 secunde, in partida Turcia-Coreea de Sud (3-2) din 2002.

Revenind in prezent, echipa Emiratelor Arabe Unite s-a impus in final, cu 2-1, al doilea gol fiind marcat dintr-o deviere nefericita a unui aparator din Bahrain la o faza fixa.

In cealalta partida din Grupa C Iran a trecut la limita de Qatar, cu 1-0, si s-a calificat alaturi de EAU in sferturile de finala.Gol dupa 14 secunde in Cupa Asiei. Este cel mai rapid gol din istoria competitiei (VIDEO)