Fotbal International

Gala FIFA: Cristiano Ronaldo, cel mai bun fotbalist al anului 2016

Sursă foto: twitter.com

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a fost desemnat, luni seara, cel mai bun fotbalist al anului 2016 la Gala FIFA desfasurata la Zurich.

Ronaldo, deja castigator al Balonului de Aur pentru anul 2016, i-a devansat si de aceasta data pe argentinianul Lionel Messi si pe francezul Antoine Griezmann.

Pentru Ronaldo este al patrulea trofeu de fotbalistul anului in acceptiunea FIFA, lusitanul fiind la un trofeu distanta de marele sau rival de la Barcelona, Messi.

Citește și... Cum a votat Romania la Gala FIFA

Reactie

"Wow, este incredibil. Vreau sa multumesc antrenorilor si colegilor mei. Anul 2016 a fost cel mai bun al carierei mele. Aceasta realizare este incredibila si niciodata nu voi uit acest an", a spus Ronaldo imediat dupa primirea trofeului.

Capitanii si selectionerii echipelor nationale din toate tarile afiliate la FIFA au votat in ancheta care a dus la decernarea trofeului.

Ronaldo a impresionat in 2016 prin cele 55 de goluri marcate si prin trofeele cu mare greutate care au inclinat balanta in favoarea sa: Liga Campionilor cu Real Madrid si Campionatul European cu nationala Portugaliei.

Ranieri

In alta ordine de idei, Carli Lloyd a fost desemnata cea mai buna jucatoare din fotbalul feminin, iar Claudio Ranieri a primit din mana lui Diego Maradona trofeul pentru antrenoru anului 2016 dupa titlul obtinut in Anglia cu Leicester City. Acesta i-a devansat pe Fernando Santos (nationala Portugaliei) si pe Zinedine Zidane (Real Madrid).

Echipa ideala

Luni seara a fost desemnat si cel mai bun 11 al anului 2016, asa numita echipa ideala care arata in felul urmator:

Manuel Neuer, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta, Lionel Messi, Luis Suarez, Cristiano Ronaldo.



Gala FIFA: Cristiano Ronaldo, cel mai bun fotbalist al anului 2016