Fotbal International

Franz Beckenbauer: Legenda fotbalului german a murit la vârsta de 78 de ani

Legenda germană Franz Beckenbauer, considerat unul dintre cei mai mari jucători de fotbal, a murit la vârsta de 78 de ani.

A câștigat Cupa Mondială ca și căpitan al Germaniei de Vest în 1974 și a ridicat din nou trofeul ca antrenor în 1990.

Fostul fundaș a jucat de 582 de ori pentru Bayern Munchen, câștigând campionatul german de top atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Supranumit Der Kaiser, ca jucător a câștigat și Campionatul European în 1972, precum și Balonul de Aur de două ori.

O declarație a familiei sale către agenția de presă germană DPA a afirmat: „Cu profundă tristețe anunțăm că soțul meu și tatăl nostru, Franz Beckenbauer, a murit liniștit în somn ieri, duminică, înconjurat de familia sa. Vă rugăm să ne permiteți să ne întristăm în tăcere și să ne abținem de la a pune întrebări.”

Jucând ca mijlocaș, Beckenbauer l-a marcat pe Sir Bobby Charlton în finala Cupei Mondiale din 1966, pe care Anglia a câștigat-o cu 4-2, înainte de a trece la poziția sa care l-a consacrat, în defensivă.

A marcat patru goluri la Cupa Mondială din 1966, la doar 20 de ani, și a câștigat premiul pentru cel mai bun tânăr jucător al turneului.

A continuat să joace de 103 ori pentru echipa națională de fotbal a Germaniei de Vest.

Ca jucător la Bayern, a câștigat patru titluri în Bundesliga și a fost căpitan pentru cele trei victorii ale giganților germani în Cupa Europei în 1974, 1975 și 1976. A câștigat și Bundesliga și cu Hamburg.

"Familia Bundesliga este devastată să afle despre moartea lui Franz Beckenbauer. O adevărată icoană, atunci, acum și întotdeauna. RIP, Der Kaiser", a afirmat Bundesliga.Franz Beckenbauer: Legenda fotbalului german a murit la vârsta de 78 de ani