Fotbal International

FIFA vrea sa revolutioneze fotbalul: “E inacceptabil sa se joace doar 47-48 de minute din 90”

Sursă foto: https://twitter.com/FootyAccums/

Gianni Infantino, presedintele FIFA, a anuntat intr-un interviu acordat postului de televiziune italian RAI Sport ca organizatia pe care o reprezinta analizeaza schimbarea regulamentului din sportul rege.

“Trebuie sa analizam posibilitatea introducerii timpului efectiv de joc”, a spus Infantino.

Acesta a explicat necesitatea introducerii timpului efectiv printr-un exemplu pe care il vedem foarte des in jocul de fotbal.

“Cand o echipa se afla in avantaj, iar un fotbalist e accidentat, acesta ramane la pamant ca si cum ar fi lovit de fulger”, spune presedintele FIFA.

Este inacceptabil sa se joace doar 47-48 de minute din cele 90. Imi doresc partide cu minimum 60 de minute de joc efectiv”, a mai declarat Infatino.

De asemenea, Gianni Infantino sustine in continuare nevoia organizarii Cupei Mondiale la fiecare doi ani.

Argumentul prezentat este ca la aparitia Cupei Mondiale existau undeva la 40 de echipe nationale pe tot Mapamondul, iar in prezent fotbalul este jucat de peste 200 de nationale.

In plus, Infantino vorbeste si de un impact economic semnificativ, Cupa Mondiala organizata la fiecare doi ani urmand a genera venituri suplimentare de 4.4 miliarde de dolari.

Pentru moment ideea lui Infantino nu a gasit ecoul dorit in randul fanilor, marea lor majoritate pronuntandu-se impotriva unei astfel de initiative.



FIFA vrea sa revolutioneze fotbalul: “E inacceptabil sa se joace doar 47-48 de minute din 90”