Fotbal International

FIFA ar putea interzice scuipatul in fotbal

Sursă foto: https://twitter.com/Footballogue/

Pentru a preveni raspandirea noului virus gripal oficialii FIFA vor sa interzica scuipatul pe terenurile de joc.

Jucatorii care scuipa in timpul meciurilor ar urma sa fie sanctionati cu cartonas galben, anunta  publicatia belgiana Le Soir.

"E o practica des intalnita la fotbalisti si nu este una foarte igienica. Cand va fi reluat fotbalul, cred ca ar trebui evitat la maxim acest gest. Intrebarea este daca va fi posibil. Arbitrii ar putea acorda cartonase galbene pentru aceasta. Este insalubru si un bun mod de a raspandi virusul", crede Michel D’Hooghe, seful Comitetului Medical din cadrul FIFA si fost presedinte al clubului FC Bruges.

Regulamentul de fotbal ar putea suferi si alte modificari din cauza coronavirusului.

FIFA doreste ca odata cu reluarea competitiilor sa fie introduse doua noi modificari de jucatori, pentru a veni in sprijinul echipelor aflate de aproape doua luni in inactivitate.

Prima data modificarea ar urma sa fie implementata la nivelul Premier League.

Echipele din Premier League ar putea efectua pana la cinci schimbari de jucatori in timpul meciurilor dupa reluarea competitiei, anunta The Mirror.

Regula ar putea fi mentinuta si in sezonul 2020/2021, daca va primi aprobarea IFAB, organismul care gestioneaza regulamentul jocului de fotbal.

Trei dintre modificar ar urma sa fie facute in timpul meciurilor, ca si pana acum de altfel, iar cele doua suplimentare sa aiba loc la pauza partidelor.

Masura este justificata de pauza indelungata impusa jucatorilor ca urmare a raspandirii la scara globala a noului virus gripal.

Primul campionat mare care s-ar putea relua este Bundesliga, oficialii germani avansand data de 9 mai.

In Italia, pe de alta parte, antrenamentele colective sunt permise nu mai devreme de 18 mai.



FIFA ar putea interzice scuipatul in fotbal