Fotbal International

Fabio Capello, noul selectioner al Rusiei

Italianul Fabio Capello, fost selectioner al Angliei, a fost numit, luni, la conducerea tehnica a primei reprezentative a Rusiei si are ca obiectiv calificarea echipei la Cupa Mondiala din 2014, a anuntat federatia rusa de fotbal.

Capello îl înlocuieste pe olandezul Dick Advocaat, care a parasit nationala rusa dupa ce aceasta a ratat calificarea din faza grupelor turneului final al Euro-2012, pentru a prelua formatia PSV Eindhoven.

Italianul va primi un salariu anual de sase milioane de euro, potrivit presei ruse.

"Astazi, am decis sa-l numim pe Capello ca noul nostru selectioner. Îl asteptam în curând la Moscova pentru a pune la puncte ultimele detalii ale întelegerii si pentru a semna contractul", a declarat, luni, Nikita Simonian, vicepresedinte al federatiei ruse de fotbal.

Potrivit presei locale, Igor Salimov sau Dmitri Alenicev, fosti jucatori în Serie A, ar putea face parte din staful noului selectioner.

Fabio Capello, care a antrenat echipele AC Milan, AS Roma, Juventus Torino si Real Madrid, a preluat nationala Angliei în 2007, cu care a ajuns în sferturile de finala ale CM din 2010 si s-a calificat la turneul final al Euro-2012. El a demisionat la 8 februarie din postul de selectionaer al Angliei, dupa ce federatia de la Londra i-a retras banderola de capitan lui John Terry, în urma unui scandal de rasism. Jucatorul formatiei Chelsea a fost achitat vineri, de un tribunal în acest caz.

În preliminariile CM din 2014, Rusia face parte din Grupa F alaturi de echipele nationale din Portugalia, Irlanda de Nord, Israel, Azerbaidjan si Luxemburg.



Fabio Capello, noul selectioner al Rusiei