Fotbal International

Echipele din America de Sud ar putea juca in Liga Natiunilor

Sursă foto: https://twitter.com/ilnapolionline/

Ideea este vehiculata in spatiul public de presedintele UEFA, slovenul Aleksandr Ceferin.

Acesta spune ca nu ar fi chiar o nebunie sa vedem echipele din CONMEBOL evoluand in competitia organizata de UEFA la fiecare doi ani.

Astfel ar disparea complet din peisaj meciurile amicale, iar echipe din Europa ar avea posibilitatea sa evolueze mai des contra unor formatii de top precum Brazilia, Argentina, Columbia sau Uruguay.

“Nu pot oferi mai multe detalii acum, dar este o idee viabila, cu siguranta. Deoarece dupa ce am creat Liga Natiunilor in 2018, echipele noastre nu au mai jucat prea multe amicale.

“Marile echipe europene vor sa joace impotriva Braziliei, Argentinei sau Uruguayului, iar cei din America de sud ne-au spus ca si ei vor acelasi lucru. Ar fi un lucru foarte bun, dar deocamdata nu putem oferi mai multe detalii”, a declarat Ceferin intr-un interviu pentru Globoesport, citat de AS.com

Ceferin este unul dintre oamenii importanti din fotbal care se opun organizarii Cupei Mondiale o data la doi ani si de asemenea a luat pozitie impotriva initiatorilor Superligii, un proiect care a implicat marile cluburi europene si care momentan a fost pus pe asteptare dupa reactia dura a UEFA si a fanilor.



Echipele din America de Sud ar putea juca in Liga Natiunilor