Fotbal International

Detalii uluitoare despre incidentele de la finala Copei Libertadores. Mafia locala implicata!

Sursă foto: twitter.com

Huliganii echipei River Plate au atacat cu pietre si obiecte dure autocarul echipei rivale Boca Juniors inaintea returului finalei Copei Libertadores de sambata seara, incidente care au dus la amanarea partidei pentru o data care va fi stabilita ulterior.

Primarul din Buenos Aires a iesit public cu un discurs extrem de dur impotriva celor care au provocat reprobabilele incidente si spune ca cei aflati in spate reprezinta “mafia fotbalului argentinian”.

“Problema este Barra Brava, o mafie care este implicata in fotbal de mai bine de 50 ani. Ei sunt responsabili de aceste incidente. Sunt aproximativ 300 de persoane care nu au acces pe stadion si care sunt principalii protagonisti al celor intamplate”, a spus Horaciu Rodriguez.

Acesta a precizat ca atacul asupra autocarului celor de la Boca Juniors a venit la o zi dupa ce politia locala efectuase un raid asupra mai multor locuri apartinand Barra Brava, aripa dura a suporterilor de la River Plate, confiscand 10 milioane de pesos (aprioximativ 200.000 de euro) si 300 de bilete pentru finala.

“Huliganismul in Argentina nu este doar o pasiune, ci este o intreaga afacere”, a declarat Tim Vicker, expert pe fotbal argentinan, pentru BBC.

Astfel, atacul de sambata face parte din riposta huliganilor de la River care nu si-au putut duce la capat planurile de profit la finala Copei Libertadores in urma actiunii politiei locale.

Cat despre stabilitrea unei date pentru disputarea returului dintre River si Boca, marti are loc o intalnire intre CONMEBOL (echivalentul UEFA din America de Sud) si presedintii celor doua cluburi.



Detalii uluitoare despre incidentele de la finala Copei Libertadores. Mafia locala implicata!