Fotbal International

Cristiano Ronaldo, primul miliardar din fotbal

Sursă foto: https://twitter.com/blueprintafric_/

Atacantul portughez legitimat la Juventus Torino devine primul jucator de fotbal care atinge aceasta bariera, potrivit Forbes.

La cei 35 ani ai sai, Cristiano Ronaldo este doar al treilea sportiv care ajunge la un miliard de dolari, dupa jucatorul de golf Tiger Woods si pugilistul Floyd Mayweather jr.

Doar in 2019 Ronaldo a incasat 94.8 milioane de euro, fiind al doilea sportiv pe lista banilor incasati, dupa jucatorul de tenis Roger Federer (95.4).

Cu toate acestea, incasarile lui Ronaldo au scazut cu 5 milioane de euro din cauza reducerii salariale pe fondul pandemiei de coronavirus.

Aceasta nu l-a impiedicat pe Ronaldo sa ajunga insa la bariera de un miliard de dolari inaintea rivalului sau din teren Lionel Messi.

Numai din salariile obtinute de-a lungul carierei de jucator profesionist Ronaldo a obtinut 557.7 milioane de euro, adica mai bine de jumatate din totalul banilor adunati.

Ronaldo incaseaza undeva la 40 milioane de euro din contractul de sponsorizare incheiat pe viata cu firma americana de echipament Nike.

Prezenta portughezului pe retelele de socializare ii aduce acestuia alte 15.6 milioane de euro pe an. Adica mai mult decat contractul pe care il are la Juventus.

Ronaldo mai face bani si din linia de lenjerie intima pe care a lansat-o sub brandul CR7 Underwear.



Cristiano Ronaldo, primul miliardar din fotbal