Fotbal International

Columbienii l-au capturat pe responsabilul asasinarii lui Escobar. Un personaj demn de serialul Narcos

Sursă foto: twitter.com/RPPnoticias

O lume intreaga a fost socata in 1994 cand, dupa eliminarea Columbiei la Cupa Mondiala din Statele Unite intr-o grupa din care a facut parte si Romania, jucatorul Andres Escobar era asasinat in plina strada la Medellin, anunta El Colombiano.

S-a spus la vremea respectiva ca uciderea internationalului columbian a avut legatura cu autogolul pe care acesta l-a marcat in infrangerea cu Statele Unite, scor 1-2, meci care a dus practic la eliminarea Columbiei de la Cupa Mondiala.

Era meciul doi din faza grupelor si Columbia venea dupa infrangerea cu Romania, scor 1-3, fara nicio sansa de a mai prinde optimile de finala inaintea meciului cu Elvetia, ultimul din grupa.

Aceasta dupa ce marele Pele declarase inaintea competitiei ca nationala lui Valderrama, Asprilia sau Rincon este mare favorita la castigarea marelui trofeu.

In varsta de 27 ani, Andres Escobar a fost agresat verbal intr-un restaurant din Medellinul natal de Juan Santiago Gallón Henao si de fratele acestuia, Pedro.

Imediat dupa, soferul lui Henao, Humberto Muñoz Castro, a descarcat mai multe gloante in fotbalistul columbian care era declarat mort cateva ore mai tarziu la spital.

S-a speculat de-a lungul timpului ca asasinarea lui Escobar a venit drept razbunare din partea mafiei columbiene pentru banii pierduti prin iesirea prematura a nationalei Columbiei de la Cupa Mondiala.

Henao a fost declarat nevinovat de justitia columbiana in cazul uciderii lui Escobar, dupa retinerea pentru o scurta perioada in 1994, iar abia acum autoritatile locale au reusit sa-l aresteze pe unul dintre cei mai cautati narcotraficanti din lume pentru trafic de droguri.

Viata bate filmul

Arestarea lui Henao vine intr-o perioada in care serialul Narcos produs de reteaua americana Netflix este unul extrem de popular printre amatorii de pelicule de actiune si care se concentreaza pe activitatea si capturarea a doua dintre cele mai notorii carteluri de droguri din lume, cele din Medellin si Cali.

A nu se confunda acest Juan Santiago Gallón Henao cu Orlando Henao Montoya, liderul cartelului Norte del Valle si care apare in sezonul 3 din Narcos jucat de actorul Julian Arango.



Columbienii l-au capturat pe responsabilul asasinarii lui Escobar. Un personaj demn de serialul Narcos