Fotbal International

Cele mai bune meciuri din istoria fotbalului (3). Italia – Germania in 2006

Sursă foto: fifa.com

Gary Lineker a ramas in istorie pentru o vorba devenita virala, cum am spune astazi. Marele international englez a afirmat la un moment dat ca fotbalul este un sport de 11 contra 11 in care de fiecare data castiga Germania.
Episodul 2: Cele mai bune meciuri din istoria fotbalului (2): Real Madrid – Frankfurt, finala CCE din 1960

Ei bine, nu a fost si cazul meciului pe care nemtii l-au disputat contra Italiei in semifinalele Cupei Mondiale din 2006.

O victorie a Italiei, cu 2-0, echipa care avea sa se si incoroneze in acel an regina lumii.

Un meci disputat pe o caldura infernala si care s-a incheiat dupa 120 de minute prin reusitele lui Grosso (118) si Del Piero (120). Ce meci, ce final nebun de partida!

Pana la reusitele italienilor, la 0-0, legendarul portar Buffon a realizat parada Cupei Mondiale in fata lui Podolski, iar Gilardino a avut o bara.

Ultimul fluier al mexicanului Benito Archunda i-a gasit pe italieni in culmea fericirii si pe majoritatea celor 65.000 de spectatori de la Dortmund in bratele deznadejdii.

Caseta tehnica a meciului

Germania: Lehmann; Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm; Schneider (Oddonkor, 83'), Borowski (Schweinsteiger, 72'), Kehl, Ballack; Klose (Neuville, 111'), Podolski.

Italia: Buffon; Zambrotta, Cannavaro, Materazzi, Grosso; Camoranesi (Iaquinta, 91'), Gattuso, Pirlo, Perrotta (Del Piero, 104'), Totti; Toni (Gillardino, 73').



Cele mai bune meciuri din istoria fotbalului (3). Italia – Germania in 2006