Fotbal International

Cele mai bune 50 meciuri din istoria fotbalului (1): Brazilia – Italia la Mondialul din 1982, momentul cand fotbalul a murit!

Sursă foto: https://twitter.com/soccerwhistle

Una dintre partidele care au scris istoria fotbalului mondial a fost Brazilia – Italia la Cupa Mondiala din 1982, un meci incheiat cu o mare surpriza la momentul respectiv.

Un meci care a adus fata in fata titani ai fotbalului mondial precum Rossi, Conti, Tardelli si Zoff de la italieni, respetiv Zico, Socrates si Falcao de la brazilieni.

Miza meciului gazduit de arena Sarria din Barcelona, stadion care nu mai exista in prezent si care din 1923 pana in 1997 drept casa pentru echipa Espanyol, era una uriasa: calificarea in semifinalele Cupei Mondiale.

Italia s-a impus cu 3-2, punand capat unei generatii a fotbalului total din partea Braziliei. De altfel, la trei decenii de la momentul evocat mai sus Zico declara ca pe 5 iulie 1982 fotbalul a murit.

Un fotbal total care a adus Braziliei trei titluri mondiale intre 1958 si 1970.

Pana la momentul meciului cu Italia, considerat la vremea respectiva o simpla formalitate, Brazilia invinsese URSS (2-1), Scotia (4-1) si Noua Zeelanda (4-0), dupa care in a doua faza a grupelor a invins Argentina cu 3-1 si avea nevoie doar de o remiza cu Italia pentru calificarea in semifinale.

Legendarul Paolo Rossi a intrat in istoria Italiei cu un hattrick in minutele 5, 25 si 74.

Pentru Brazilia au marcat Socrates (12) si Falcao (68).



Cele mai bune 50 meciuri din istoria fotbalului (1): Brazilia – Italia la Mondialul din 1982, momentul cand fotbalul a murit!