Fotbal International

Ce se va întâmpla cu FC Barcelnona în noul stat catalan?

FC Barcelona nu are o situație deloc bună, după ce zona Catalunia se va despărți de Spania și va deveni o țară independentă.

Toate cluburile din Primera și Segunda Division precum Barcelona, Espanyol, Girona, Nastic și Reus, alături de cele din Segunda B și Tercera vor fi lăsate în afara competițiilor.

Cei de la Barcelona au declarat că pe moment nu au nici un plan de rezervă și că așteaptă să vadă ce se va întâmpla cu zona Catalunia.

Regulamentul în fotbalul spaniol este clar. Articolul 6 din Secțiunea 4 a Legii 1835/1991 spune că „pentru ca membrii să participe  în competițiile oficiale naționale, trebuie să fie înscriși în Federațiile spaniole ale sportului de care aparțin”.

Noul stat catalan cu o nouă Federație de Fotbal Catalană nu va mai putea face parte din statul spaniol și, ca urmare, nu va putea înscrie echipele în Federația Spaniolă de Fotbal.

Bineînțeles, statul spaniol ar putea schimba legile, dar are interes din moment ce catalanii vor libertate și democrație? În mod evident, nu, vor fi lăsași să se descurce, iar Barcelona va fi marea campioană din Catalunia, ceea ce, evident, nu va mai interesa pe nimeni.

Stadionul Barcelonei ar putea arăta la fiecare meci precum în imaginea de mai sus, gol. Fotografia a fost făcută în cadrul unui meci dintre Barcelona și Las Palmas.



Ce se va întâmpla cu FC Barcelnona în noul stat catalan?