Fotbal International

Argentina in doliu. Maradona condus pe ultimul drum. Confruntari stradale la Buenos Aires (LIVE VIDEO)

Sursă foto: twitter.com/

Sicriul cu trupul neinsufletit al marelui Diego Armando Maradona a fost depus in Casa Rosada din interiorul Palatului Guvernamental din Buenos Aires.

UPDATE Cortegiul funerar s-a pus in miscare, politia face cu greu fata situatiei pe strazile din Buenos Aires.

UPDATE La ora locala 17:00 portile Casei Rosada au fost inchise lasand un rand gros de fani intins pe distanta a 3 km.

Incidentele n-au intarziat sa apara, iar fortele de ordine argentinene au intervenit cu armamentul din dotare pentru intimidarea fanilor din ce in ce mai turbulenti.

Fanii au luat cu asalt apoi portile inalte ale cladirii guvernamentale, pentru indepartarea acestora folosindu-se chiar si un tun de apa.

Lucrurile au degenerat si la interior:


Astfel, fanii celui mai mare numar 10 din istoria fotbalului ii pot aduce acestuia un ultim omagiu.

Portile s-au deschis inca de la ora 6 a diminetii la Buenos Aires, iar o multime de tricouri in diferite culori s-au asezat la rand pentru a fi pentru ultima oara alaturi de cel supranumit El Pibe d’Oro.

Tricourile nationalei Argentinei si cele ale clubului Boca Juniors predomina in multimea adunata in perimetrul din fata Palatului Guvernamental, dar nu lipsesc si fani ai altor echipe din Argentina.

Emblematica ramane o imagine surprinsa care ii arata imbratisati si coplesiti de durere pe doi fani imbracati in tricourile celor mai mare rivale din Buenos Aires, Boca Juniors si River Plate.

O imagine sugestiva despre omul Maradona, dincolo de pacatele lui mai mult sau mai putin stiute, unul care vedem ca prin moartea sa i-a facut pe argentinieni sa treaca peste orice rivalitate sportiva.

Ziua de joi n-a fost insa lipsita de incidente, fortele de ordine prezente intervenind pentru calmarea spiritelor. Argentinienii sunt un popor patimas, iar putinele ore la dispozitie pentru a-i aduce un ultim omagiu idolului lor i-a facut pe multi sa se infierbinte putin peste masura.

Fanii au rupt gardurile despartitoare si au avut loc schimburi de pumni si picioare cu fortele de ordine. O persoana a fost ranita in incidente, dar spiritele s-au calmat rapid si lucrurile au reintrat in normal.

Cel putin pana la ora 16:00 a Argentinei sicriul cu trupul neinsufletit al lui Diego Armando Maradona va ramane in Casa Rosada, un adevarat loc de pelerinaj pentru argentinienii de rand pentru care viata se rezuma la lucruri simple, iar pasiunea pentru fotbal este unul dintre aceasta.

Maradona a fost zeul fotbalului pentru ei, iar unii dintre argentiniei au venit in genunchi la propriu pentru a-si arata respectul pentru Diego.

Imaginile prezentate de televiziunea argentiniana nu mai au nevoie de niciun comentariu:



Argentina in doliu. Maradona condus pe ultimul drum. Confruntari stradale la Buenos Aires (LIVE VIDEO)