Fotbal International

Anglia refuza sa mai joace impotriva Rusiei

Sursă foto: https://twitter.com/FA/status/

Federatia Engleza de Fotbal a anuntat ca nu doreste sa mai intalneasca Rusia in viitorul apropiat in vreun meci oficial sau amical.

“Din solidaritate cu Ucraina si pentru a condamnat ferm atrocitatile comise de conducerea Rusiei, Federatia Engleza (FA) anunta ca nu vom juca impotriva Rusiei in niciun meci international din viitorul apropiat”, se arata intr-un comunicat.

Anuntul englezilor vine dupa ce FIFA a impus o serie de sanctiuni Rusiei la nivelul echipei nationale.

Echipa nationala a Rusiei nu va mai evolua sub nume propriu la meciurile viitoare, ci va folosi numele de RFU (“Football Union of Russia”).

De asemenea, rusii isi vor disputa meciurile considerate acasa pe teren neutru, fara spectatori si fara intonarea imnului national.

FIFA mai anunta ca exista posibilitatea excluderii Rusiei din competitii, in functie de evolutia conflictului armat din Ucraina.

Sanctiuni care nemultumesc Polonia, presedintele Federatiei de Fotbal din aceasta tara catalogand decizia FIFA ca fiind "inacceptabila".

"Poziţia noastră rămâne aceeaşi: echipa naţională a Poloniei NU VA JUCA împotriva Rusiei, indiferent care va fi numele echipei", spune presedintele federatiei poloneze.

Federatia Franceza de Fotbal a propus ca Rusia sa fie exclusa din competitiile internationale ca sanctiune pentru invadarea militara a Ucrainei vecine.



Anglia refuza sa mai joace impotriva Rusiei