Fotbal International

Anelka, prezentat oficial in China. S-a asigurat financiar

Atacantul francez Nicolas Anelka a fost prezentat oficial, luni, la noua sa echipa, Shanghai Shenhua, unde va evolua in urmatoarele doua sezoane si va primi un salariu regesc.
Fostul echipier de la Chelsea va primi un salariu annual de 12 milioane de euro si va deveni astfel al saselea jucator care ajunge in prima liga chineza, dupa Nicolas Ouedec, Wilfried Gohel, Christian Perez, Cedric Sabin si Cedric Lecluse.

Ocupanta locului 11 in sezonul precedent, Shanghia Shenhua ii va asigura lui Anelka un salariu dublu fata de cat primea acesta la Chelsea.

Anelka primea 105.000 de euro pe saptamana la gruparea londoneaza, in timp ce la Shanghai in conturile sale vor intra 234.000 de euro.

Si ambitiile chinezilor nu se opresc aici. In februarie este asteptat Jean Tigana pentru preluarea conducerii tehnice, iar un alt jucator cu sanse mari sa ajunga in China este Didier Drogba.

Fotbalul in China nu este profesionist decat din 1994, dar in ultimii ani prima liga a devenit o atractie pentru jucatorii de top trecuti de prima tinerete. Dupa zona Golfului Persic, Statele Unite si Rusia, China reprezinta noul el dorado in materie de fotbal.

Onlinesport


Anelka, prezentat oficial in China. S-a asigurat financiar