Fotbal International

Alegeri la FIFA: Cinci pentru locul de presedinte. Blatter tine cu dintii de scaun

Orasul elvetian Zurich gazduieste, vineri, alegerile de la FIFA in urma carora il vom cunoaste pe succesorul lui Sepp Blatter.

Cinci candidati au fost validati pentru aceste alegeri, iar potrivit ultimelor sondaje efectuate cele mai mari sanse le are Gianni Infantino, reprezentantul UEFA si omul de incredere al suspendatului Michel Platini.

Infantino are 45 de ani si a ocupat pana acum postul de secretar general la UEFA, fiind nelipsit de la toate tragerile la sorti efectuate la forul european.

Italianul il va avea drept principal contracandidat pe seicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain, un personaj in varsta de 50 ani care a solicitat la inceputul saptamanii amanarea alegerilor de vineri.

Ceilalti candidati sunt Printul iordanian Ali bin Hussein, actualmente vicepresedinte al FIFA, omul de afaceri sud-african Tokyo Sexwale si francezul Jerome Champagne, fost oficial FIFA intre 1999 si 2010.

Sepp Blatter, presedintele suspendat al FIFA in urma gravelor acuzatii de coruptie aduse forului mondial in 2015, a oferit declaratia zilei in ajunul acestor alegeri: "Intotdeauna voi fi presedintele FIFA".



Alegeri la FIFA: Cinci pentru locul de presedinte. Blatter tine cu dintii de scaun