Fotbal European

UEFA lauda decizia Germaniei de a relua fotbalul: ”Un exemplu pentru toata lumea”

Sursă foto: https://twitter.com/bayer04_es/

O tara precum Germania poate fi un bun exemplu de urmat pentru celelalte natiuni europene cand vine vorba de fotbal si nu numai.

Guvernul condus de Angela Merkel a autorizat reluarea competitiei fotbalistice, iar Liga Profesionista a anuntat programul primei etape in perioada 16-18 mai.

Hotararea nemtilor de a relua fotbalul nu a ramas fara ecou si UEFA a transmis un mesaj de laudatio.

“Este o veste fantastica aceea ca autoritatile din Germania au permis reluarea partidelor din Bundesliga. Un pas urias care va aduce mult optimism in vietile tuturor.

“Am incredere ca Germania va fi un exemplu stralucit pentru toata lumea, ca fotbalul sa revina in viata noastra cu tot spectacolul, emotiile si imprevizibilul acestui joc”, a transmis Aleksander Ceferin, presedintele sloven al UEFA.

Fotbalul va reveni fara spectatori, astfel ca o parte a spectacolului va lipsi in continuare din motive de distantare sociala impuse de noua normalitate.

DFL a anuntat ca primul meci va fi programat pe 16 mai intre Borussia Dortmund si Schalke 04, meci care va avea loc de la ora 16:00.

Partida conteaza pentru etapa a 26-a din 1.Bundesliga.

In aceeasi zi se mai disputa meciurile:

RB Leipzig - Freiburg, Hoffenheim - Hertha, Fortuna Dusseldorf - Paderborn, Augsburg - Wolfsburg si Eintracht Frankfurt - Borussia Monchengladbach.

Duminică, 17 mai, au loc alte doua meciuri: FC Köln - Mainz si Union Berlin - Bayern Munchen.

Luni, 18 mai, se incheie etapa cu partida Werder Bremen - Bayer Leverkusen.

Campionatul german a fost intrerupt la data de 13 martie, dupa disputarea a 25 din cele 34 de etape programate.

Bayern este lidera cu patru puncte avans fata de Borussia Dortmund.

Germania este prima tara din topul 5 al Europei in care fotbalul revine dupa perioada restrictiva impusa de coronavirus.

La polul opus se situeaza Franta, unde autoritatile s-au grabit sa declare incheiat campionatul si pe PSG castigatoarea titlului, cu zece etape ramase pana la final.



UEFA lauda decizia Germaniei de a relua fotbalul: ”Un exemplu pentru toata lumea”