Fotbal European

UEFA exclude un oras de la gazduirea EURO 2020

Turneul final al Campionatului European din 2020 se va desfasura in 13 orase pentru a marca 60 de ani de la prima editie, insa UEFA vrea sa inlocuiasca unul dintrele orasele gazda.

Este vorba de Bruxelles, unde nu a inceput constructia noului stadion pe care belgienii l-au inclus in dosarul de candidatura.

Presa belgiana anunta ca exista probleme de ordin financiar cu noul proiect, suma necesara constructiei fiind de doua ori mai mare decat fusese prevazuta initial.

UEFA are drept solutie de rezerva pentru inlocuirea capitalei belgiene orasul suedez Stockholm, acolo unde este Friends Arena, un stadion de cinci stele construit recent si care se ridica la standardele cerute pentru gazduirea meciurilor de la EURO 2020.

In alta ordine de idei, UEFA va anunta joi (7 decembrie) orasul care va gazdui meciul de deschidere la turneul final de peste doi ani si jumatate.

Bucurestiul se numara printre orasele gazde, Arena Nationala urmand a organiza trei meciuri din grupe si una dintre optimile de finala.



UEFA exclude un oras de la gazduirea EURO 2020