Fotbal European

UEFA anuleaza doua turnee finale programate in acest an

Sursă foto: https://twitter.com/UEFAcom

UEFA a decis anularea a doua turnee finale programate la nivel de juniori in vara acestui an din cauza pandemiei de coronavirus.

UEFA a organizat miercuri, 1 aprilie, o videoconferință cu liderii tuturor federațiilor europene. În urma consultărilor, în contextul evoluției pandemiei COVID-19, prin decizie de Comitet Executiv, forul a decis amânarea tuturor partidelor internaționale programate până la finalul lunii iunie (seniori, senioare, juniori, junioare), anunta FRF.ro

UEFA a mai luat următoarele decizii, asupra competițiilor:

Euro U17 masculin 2020

Turneul final care trebuia să fie găzduit de Estonia se anulează.
Se anulează, implicit, și disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Belgia).

Euro U17 feminin 2020

Se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilități pentru disputarea turneului final din Suedia și a ultimei faze preliminare, Turul de Elită, unde România este calificată (grupă programată în Ungaria).

Euro U19 masculin 2020

Se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilități pentru disputarea turneului final din Irlanda de Nord și a ultimei faze preliminare, Turul de Elită.

Euro U19 feminin 2020

Turneul final care trebuia să fie găzduit de Georgia se anulează.
Se anulează, implicit, și disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Țările de Jos)

Licențierea cluburilor pentru cupele europene

Prelungirea termenului pentru finalizarea tuturor procedurilor.

Competițiile de club continentale

Acestea urmează să reînceapă după reluarea competițiilor interne, însă în acest moment se discută pe mai multe scenarii aflate sub analiză.

Perioada de transferuri

Se vor continua discuțiile pentru identificarea celei mai bune soluții, fie extinderea perioadei de transferuri, fie decalarea acesteia, direcția fiind aceea de flexibilitate în rezolvarea situației, așa cum Federația Română de Fotbal a solicitat.



UEFA anuleaza doua turnee finale programate in acest an