Fotbal European

UEFA ameninta Belgia cu excluderea din cupele europene

Sursă foto: UEFA

Politica de toleranta zero din partea UEFA pentru cei care doresc abandonarea actualului sezon competitional.

UEFA a anuntat ca Belgia, unde se discuta abandonarea sezonului din cauza coronavirus, va fi exclusa din cupele europene, daca nu se renunta la o asemenea initiativa.

"Cum participarea in cupele europene e determinata de rezultatele sportive la sfarsitul unei competitii interne complete, orice abandon prematur ar putea naste indoieli. UEFA isi rezerva astfel dreptul de a alege ce echipe vor fi admise in competitiile continenatale pentru sezonul 2020/2021", a spus Aleksandr Ceferin, presedintele UEFA, pentru publicatia belgiana de limba olandeza Het Nieuwsblad.

Mesajul UEFA e cat se poate de clar. Orice campionat abandonat duce automat la excluderea respectivei tari din viitoarea editie a cupelor europene.

UEFA a amanat Campionatul European si a decalat pentru toamna barajele de calificare la EURO tocmai pentru a permite campionatelor nationale sa-si finalizeze actualul sezon.

Se va juca inclusiv in iulie si august, daca va fi cazul, mai spun cei de la UEFA.

"Suntem siguri ca fotbalul se va relua in urmatoarele luni, in conditiile dictate de autoritatile publice. E nevoie de o gestionare comuna a calendarului, pentru a coordona finalul acestui sezon si inceputul celui urmator", se arata intr-o scrisoare a UEFA catre federatiile nationale si cluburi.



UEFA ameninta Belgia cu excluderea din cupele europene