Fotbal European

Trei antrenori romani in Topul 100 al tuturor timpurilor

Sursă foto: https://twitter.com/FourFourTwo/

Revista britanica Four Four Two a intocmit un clasament al celor mai buni 100 de antrenori din istoria fotbalului.

Trei tehnicieni romani si-au gasit locul in aceasta galerie a marilor antrenori ai lumii.

Este vorba de Stefan Kovacs (locul 62), Emeric Ienei (locul 63) si Mircea Lucescu (locul 87).

Regretatul Stefan Kovacs (1920-1995) a scris istorie alaturi de clubul olandez Ajax Amsterdam, la carma caruia a cucerit de doua ori Cupa Campionilor Europeni, in 1972 si 1973.

A mai antrenat echipele Universitatea Cluj, Panathinaikos Atena, AS Monaco, precum si nationalele din Romania si Franta.

De numele lui Emeric Ienei (n.r. - acum in varsta de 83 ani) se leaga cea mai mare performanta din istoria fotbalului romanesc, castigarea Cupei Campionilor Europeni de Steaua Bucuresti in 1986.

Ienei a participat cu nationala Romaniei la doua turnee finale, Cupa Mondiala din Italia 1990 si EURO 2000 gazduit de Belgia si Olanda.

FC Bihor, Videoton, Panionios Atena, Universitatea Craiova si nationala Ungariei sunt echipele pe care le-a mai antrenat Ienei in cariera.

Mircea Lucescu (74 ani) si-a creat un nume in fotbalul european antrenand in Italia, Turcia si Ucraina. Trecut pe la Corvinul Hunedoara si Dinamo Bucuresti, Mircea Lucescu ajungea dupa 90 la Pisa, Brescia, Reggiana, pentru a reveni in tara la Rapid Bucuresti, echipa alaturi de care a cucerit titlul in Liga 1.

A urmat Internazionale Milano pentru o scurta perioada de timp si aventura de la Besiktas Istanbul. Lucescu si-a desavarsit cariera la Sahtior Donetk, inainte de a avea treceri meteorice la Zenit St.Petersburg si la nationala Turciei.

Vedeti mai jos cum arata topul 10 al celor mai buni antrenori din lume:

1 Sir Alex Ferguson
2 Rinus Michels
3 Johan Cruyff
4 Bill Shankly
5 Pep Guardiola
6 Arrigo Sacchi
7 Matt Busby
8 Helenio Herrera
9 Ernst Happel
10 Valeriy Lobanovski.Trei antrenori romani in Topul 100 al tuturor timpurilor