Fotbal European

Superliga europeana de fotbal, proiectul care lasa UEFA in offside

Sursă foto: twitter.com

Dupa modelul Euroligii din baschetul maculin, cele mai puternice cluburi de fotbal din Europa pun la cale organizarea unei competitii care sa rivalizeze cu Liga Campionilor.

Superliga este un proiect gandit pe o perioada de 20 de ani, incepand cu anul 2021, atunci cand se incheie actualul acord existent intre UEFA si Asociatia Cluburilor Europene.

In Superliga vor participa 24 de echipe, dintre care 16 vor avea in fiecare an prezenta asigurata indiferente de rezultatele si clasarile din competitiile interne.

Unsprezece din cele 16 echipe vor fi membrii fondatori: Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen, Juventus, AC Milan, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal si Paris Saint-Germain.

Acestora li se adauga alte cinci echipe care vor avea statut de invitate: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Internazionale Milano, AS Roma si Olympique Marseille.

Proiectul unei competitii care sa adune la aceeasi masa crema fotbalului european nu este unul nou, de-a lungul timpului existand mai multe astfel de “amenintari” la adresa hegemoniei UEFA in organizarea fotbalului european.



Superliga europeana de fotbal, proiectul care lasa UEFA in offside