Fotbal European

Supercupa Europei, primul mare meci al sezonului

Real Madrid si Manchester United se infrunta, marti seara, la Skopje, cu Supercupa Europei pe masa.

Dupa ce au obtinut in urma cu trei luni primul trofeul Europa League din istoria clubului, Manchester United incearca sa-si treaca in palmares doar a doua Supercupa a Europei.

Precedenta a fost castigata in 1991, pe teren propriu, contra celor de la Steaua Rosie Belgrad, detinatoarea din acel moment a Cupei Campionilor Europeni. Echipa engleza a mai pierdut in alte doua aparitii, in 1999 cu Lazio si in 2008 cu Zenit.

Jose Mourinho, managerul lui United, nu are amintiri prea placute legate de Supercupa, tehnicianul portughez pierzand precedentele doua intalniri, in 2003 cu Porto si zece ani mai tarziu pe banca lui Chelsea.

In alta ordine de idei, Mourinho este primul manager din istorie care antreneaza trei echipe diferite in Supercupa Europei.

Statistica este de partea celor de la Real Madrid in meciul de marti seara, sapte din ultimele opt Supercupe fiind castigate de echipe spaniole.

Doar FC Barcelona si AC Milan (cate cinci trofee fiecare) au castigat mai multe Supercupe ale Europei decat Real Madrid (trei).



Supercupa Europei, primul mare meci al sezonului