Fotbal European

Supercupa Europei castigata de Liverpool

Sursă foto: https://twitter.com/LFC/

Prima Supercupa a Europei disputata intre doua echipe din Anglia a fost castigata de Liverpool in urma executarii loviturilor de departajare.

La finalul celor 90 de minute scorul a fost 1-1, pentru ca in reprizele aditionale fiecare echipa sa mai marcheze cate o data.

Astfel, dupa 2-2 in 120 de minute, partida s-a decist la 11 metri.

Liverpool s-a impus, cu 5-4, dupa ce ultimul penalty din seria initiala de cinci a fost ratat de Abraham de la Chelsea, jucator coplesit de miza care a apasat asupra sa.

Chelsea a deschis scorul in minutul 36 prin Giroud cu un sut din interiorul careului.

La trei minute dupa pauza Mane a restabilit egalitatea din pasa lui Firmino in fata portii.

Acelasi Mane a facut dubla in minutul 95 de asemenea dupa o combinatie cu Firmino, colegul din linia de atac a lui Liverpool.

Chelsea a egalat sase minute mai tarziu prin Jorginho dintr-un penalty validat prin intermediul VAR la faultul portarului Adrian asupra lui Abraham.

Meciul a fost arbitrat de o brigada feminina, cu Stephanie Frappart din Franta la centru.

Pentru Liverpool este a patra Supercupa a Europei din vitrina si prima cu Jurgen Klopp la timona.

Caseta tehnica

Liverpool: Adrian - Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (Alexander-Arnold '91) - Milner (Wijnaldum '64), Fabinho, Henderson - Oxlade-Chamberlain (Firmino '46), Mane (Origi '103), Salah. Antrenor Jurgen Klopp;

Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Christensen (Tomori '85), Zouma, Emerson - Jorginho, Kante, Kovacici (Barkley '101) - Pulisic (Mount '74), Giroud (Abraham '74), Pedro. Antrenor Frank Lampard.



Supercupa Europei castigata de Liverpool