Fotbal European

Sah la UEFA. Marile cluburi anunta infiintarea unei noi competitii, Superliga! Reactia vehementa a fanilor

Douasprezece dintre marile cluburi europene au anuntat, luni dimineata, infiintarea unei noi competitii fotbalistice, initiativa deja condamnata de UEFA, FIFA si de mai multe ligi europene.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid si Tottenham.

Presedintele noului organism care sta la baza acestei constructii este Florentino Perez, boss-ul de la Real Madrid.

Vicepresedinte a fost ales Joel Glazer, co-presedinte la Manchester United.

Superliga va avea in componenta 20 de echipe. Pe langa cele 12 cluburi fondatoare vor mai intra alte trei inca nenumite, iar celelalte cinci locuri disponibile vor fi ocupate in functie de rezultatele din competitiile interne.

Noua competitie ar urma sa debuteze in august, cele 20 de echipe fiind impartite in doua grupe.

Se vor juca meciuri acasa si in deplasare. Primele trei din fiecare grupa se califica in sferturi, iar ocupantele locurilor 4-5 vor disputa un baraj in dubla manjsa pentru completarea tabloului din faza eliminatorie.

Pozitia UEFA este cat se poate de clara in acest sens. Cluburile care vor participa in aceasta Superliga vor fi excluse din competitiile interne si cele europene!

Despre aparitia noii competitii a vorbit si Razvan Burleanu, presedintele FRF.

"Nu cred ca pe termen mediu si lung o asemena competitie poate sa aiba succes, mai ales ca atat UEFA, FIFA, cat si cele trei asociatii nationale si ligile din tarile respective au avut o pozitie ferma: orice club care va participa in aceasta competitie va fi exclus, atat din competitiile europene, cat si din competitiile interne", a spus acesta la Europa FM.

Suporterii au reactionat si ei pe retelele de socializare impotriva acestei initiative.


sursa foto: https://www.facebook.com/ultrastifo/



Sah la UEFA. Marile cluburi anunta infiintarea unei noi competitii, Superliga! Reactia vehementa a fanilor