Fotbal European

Old Firm, primul mare derby al anului 2021

Sursă foto: https://twitter.com/RangersStats_

Marile rivale scotiene Rangers si Celtic se infrunta, sambata, de la 14:30, intr-un nou episod din marea lor rivalitate. Ianis Hagi are mari sanse sa bifeze primele lui minute in Old Firm, unul dintre cele mai aprige dueluri din fotbalul european.

 

Vedeti aici cotele oferite de BETANO pentru Rangers - Celtic

Rangers conduce in clasamentul primei ligi scotiene in fata rivalei din Glasgow, avansul fiind de 16 puncte in favoarea formatiei la care este legitimat Ianis Hagi.

Celtic a castigat campionatul Scotiei in ultimii zece ani, insa formatia lui Steven Gerrard este tot mai aproape de intreruperea acestei hegemonii.

O victoria obtinuta de Rangers in derby-ul de sambata ar face ca trupa de Ibrox Park sa faca un pas urias pentru primul titlu dupa un deceniu.

Cu trei meciuri mai putin disputate, Celtic ar lua o importanta gura de oxigen si ar reintra in cartile pentru titlu in cazul unui succes.

Meciul de sambata, unul care se va disputa fara spectatori in contextul pandemiei de coronavirus, este unul special.

Se implinesc 50 de ani de la dezastrul de pe Ibrox, cand 66 de fani au murit la finalul unui Old Firm.

Gerrard nu va putea conta pe Scott Arfield si Ryan Jack, ambii accidenati.

James Forrest va lipsi de la Celtic, in timp ce Christopher Julien este incert dupa o lovitura incasata in meciul de miercuri cu Dundee United (3-0).

Ianis Hagi a fost titularizat in ultimele trei meciuri de campionat, partide in care si-a adus aportul la victoriile echipei sale cu doua goluri si o pasa decisiva.

Internationalul roman a fost rezerva pe 17 octombrie la ultima intalnire intre cele doua rivale din Glasgow. Rangers s-a impus cu 2-0 pe Celtic Park.

Statistici

Ultimele trei confruntari din Old Firm s-au incheiat cu victoria formatiei oaspete.

Inainte de aceasta serie echipa gazda castigase de cinci ori la rand.

Rangers s-a impus in ultimele doua confruntari din campionat. Ultima oara cand Rangers castiga trei meciuri consecutiv s-a intamplat in perioada martie 2007 - martie 2008 cu Walter Smith pe banca.

Celtic a castigat cinci din ultimele sapte meciuri pe Ibrox Park, remizand de alte doua ori in acest interval.

Forma excelenta pentru Rangers, formatie care a castigat ultimele 13 meciuri in campionat, cu un golaveraj impresionant: 39-3!

Celtic este neinvinsa in ultimele 19 meciuri in deplasare, avand 15 succese si patru remize.



Old Firm, primul mare derby al anului 2021