Fotbal European

Macron solicita ca toate campionatele mari din Europa sa urmeze modelul Frantei

Sursă foto: https://twitter.com/EmmanuelMacron/

La nivel inalt se fac presiuni uriase pentru reluarea fotbalului pe Batranul Continent.

Pe de-o parte avem UEFA, Germania, Spania, Anglia si chiar Italia care doresc reluarea fotbalului in cu adoptarea celor mai severe masuri de siguranta sanitara.

Iar de cealalta parte avem Franta si Olanda, tari unde autoritatile politice au anuntat inchiderea campionatelor pentru acest sezon din cauza pandemiei de coronavirus.

Emmanuel Macron, presedintele Frantei, a facut un apel la unitate catre celelalte tari din Topul 5 al fotbalului european pentru a urma modelul Hexagonului.

Pana acum doar Italia si-a exprimat interesul pentru modelul francez, ministrul Sportului din Cizma, Vincenzo Spadafora, declarandu-se impotriva reluarii Serie A.

Germania este cel mai aproape de o reluare a competitiei, dupa ce toti cei 16 ministri ai sportului din landuri au cazut de acord pentru acest scenariu.

Datele de 9 sau 18 mai au fost avansate pentru reluarea primelor doua ligi profesionista.

De asemenea, in Spania oficialii fotbalului doresc testarea tuturor jucatorilor din La Liga inaintea reluarii antrenamentelor colective.

Pozitia lui Macron este una cel putin curioasa, din moment ce la inceputul pandemiei nu a existat deloc o politica unitara la nivelul Uniunii Europene, aspect criticat si de UEFA prin vocea presedintelui Aleksander Ceferin.

Trei scenarii la UEFA

Aleksandr Ceferin, presedintele UEFA, a vorbit pentru publicatia italiana La Repubblica despre existenta a trei planuri de actiune in functie de evolutia pandemiei de coronavirus.

”Nimeni nu stie cand se va incheia pandemia. Noi avem un plan A, B sau C. Avem un grup de lucru si suntem in contact cu ligile si cluburile.

Presedintele UEFA a vorbit despre posibila reluare a fotbalului ”la jumatatea lunii mai, in iunie sau chiar la finele lui iunie”.

Este luat in calcul pentru prima data de la inceputul crizei si cel mai negru scenariu posibil.

”Daca nu vom reusi, sezonul este probabil pierdut”, mai crede Ceferin.



Macron solicita ca toate campionatele mari din Europa sa urmeze modelul Frantei