Fotbal European

Luis Figo si cosmarul pe care l-a trait la Inter Milano

Sursă foto: https://twitter.com/SempreIntercom/

Acum ajuns la 47 de ani, fostul mare jucator portughez Luis Figo povesteste ca a trecut prin cea mai neagra incercare a carierei la Inter Milano, chiar ultimul club dinaintea retragerii din activitatea profesionista.

Luis Figo a declarat ca are amintiri placute de la Inter, mai putin relatia personala pe care a avut-o cu antrenorul de atunci Roberto Mancini.

“In principiu am avut o experienta buna la Inter, insa am avut o relatie rea cu el. Mult mai rea la nivel personal, Mancini fiind unul dintre oamenii care m-au umilit cel mai mult in cariera”, a spus Figo, anunta Marca.com

“Am suferit. Nu mai aveam 20 de ani, ci aveam 34 sau 35 de ani. Si am fost pus in niste situatii pe care nu trebuia sa le traiesc niciodata. Nu era vorba de a juca mai mult sau mai putin. La 34 ani stii ca poti trece peste astfel de amanunte. 

“Nu e normal insa sa te incalzesti vreme de 85 de minute si sa fii introdus pentru a juca doar trei. Asta nu e normal. E lipsa de respect si de educatie. Relatia noastra n-a mai fost la fel de atunci”, a mai spus fostul international portughez.

Luis Figo a ajuns la Inter Milano in 2005 dupa ce jucase pana atunci pentru Sporting Lisabona (1989-1995), Barcelona (1995-2000) si Real Madrid (2000-2005).

Figo a bifat 105 meciuri pentru Inter in cei patru ani de contract si a marcat doar 9 goluri, cele mai putine dintre toate echipele pentru care a evoluat in cariera.

Pe 22 mai 2010, cand Inter a cucerit Liga Campionilor, Figo s-a numarat printre oaspetii de lux ai formatiei italiene in finala de pe Santiago Bernabeu castigata in fata lui Bayern Munchen, cu 2-0.

Echipa era antrenata atunci de Jose Mourinho, dupa ce Roberto Mancini fusese indepartat in 2008. Avea sa revina pentru alti doi ani in 2014. 

Mancini este acum selectionerul nationalei Italiei.



Luis Figo si cosmarul pe care l-a trait la Inter Milano