Fotbal European

Karim Benzema, noul Balon de Aur. Pe ce loc s-a clasat Erling Haaland

Sursă foto: https://twitter.com/realmadrid/

Atacantul francez Karim Benzema a castigat Balonul de Aur, trofeu decernat la Paris pentru a 66-a oara in istorie.

Jucatorul in varsta de 34 de ani legitimat la Real Madrid i-a devansat pe Sadio Mane (Bayern), Kevin De Bruyne (Manchester City) si Robert Lewandowski (Barcelona).

"Am muncit enorm. Am avut mereu in minte motivatia, ambitia de a reusi. Zidane si Ronaldo au fost modele pentru mine. Mi-am spus mereu ca totul este posibil. Ma bucur ca munca mea a fost rasplatita", a declarat Benzema dupa primirea trofeului Balonul de Aur din mainile lui Zinedine Zidane.

Benzema a cucerit UEFA Champions League, titlul in La Liga, Supercupa Europei si Supercupa Spaniei cu Real Madrid sezonul precedent.

In cele 13 sezoane petrecute in tricoul "albilor" Benzema a marcat 223 de goluri in 421 de meciuri.

Topul zece in ierarhia Balonului de Aur a fost completat de Mohammed Salah (5), Kylian Mbappe (6), Thibaut Courtois (7), Vinicius jr. (8), Luka Modric (9) si Erling Haaland (10).

Balonul de aur la feminin i-a revenit Alexiei Putellas de la Barcelona, trofeul fiind inmanat de ucraineanul Andrey Shevchenko, fost castigator la randul lui al prestigiosului trofeu, in 2004.

Trofeul Gerd Muller acordat celui mai bun marcator din sezonul precedent a ajuns la Robert Lewandowski, atacantul polonez transferat in vara de Barcelona de la Bayern reusind 57 de goluri.

Courtois a cucerit Trofeul Lev Yashin pentru cel mai bun portar al anului, iar Manchester City a depasit Real Madrid si Liverpool in ierarhia celui mai bun club.

Au mai fost acordate Trofeul Kopa lui Gavi de la Barcelona pentru cel mai bun tanar si Trofeul Socrates lui Sadio Mane pentru actiunile de caritate in care este implicat.



Karim Benzema, noul Balon de Aur. Pe ce loc s-a clasat Erling Haaland