Fotbal European

Juventus si Milan lupta pentru Supercupa Italiei

Sursă foto: https://twitter.com/JuventusMagazi1/

Echipele Juventus Torino si AC Milan se vor duela, miercuri seara de la 19:30, la Jeddah in Arabia Saudita pentru primul trofeu din 2019 in fotbalul italian.

Cum Juventus a reusit eventul sezonul precedent, Supercupa Italiei va fi disputata de cele doua finaliste ale Cupei Italiei.

De-a lungul anilor cele doua forte ale fotbalului italian au castigat impreuna 113 trofee.

Vedeti aici cotele oferite de BAUMBET pentru Juventus - Milan

In finala Cupei Italiei din sezonul trecut Juventus a demolat-o pe Milan, cu 4-0, iar in acest sezon “Batrana Doamna” domina din nou autoritar fotbalul italian, avand noua puncte avans fata de Napoli, principala urmaritoare, si 22 de puncte fata de Milan, ocupanta locului cinci.

Juventus porneste asadar ca mare favorita in meciul gazduit de stadionul King Abdullah Sports City din Jeddah, oras saudit la Marea Rosie.

In sezonul 2018/2019 cei de la Juventus au pierdut doar doua din cele 26 de meciuri oficiale disputate, ambele in faza grupelor din Liga Campionilor, cu Manchester United pe teren propriu si cu Young Boys Berna in deplasare.

Juventus a invins-o recent pe Bologna in optimile Cupei Italiei, cu 2-0, goluri marcate de Bernardeschi si Kean.

Milan s-a calificat de asemenea in sferturi, dar a avut nevoie de prelungiri pe terenul celor de la Sampdoria. Dubla lui Cutrone a rezolvat calificarea pentru o echipa care n-a mai castigat Cupa Italiei de 16 ani.

Ultimul titlu obtinut de Milan dateaza din 2011 si asteptarea fanilor se va prelungi, cel mai probabil, cu inca un sezon.

Locul patru la finalul actualului campionat pare obiectivul cel mai la indemana pentru echipa pregatita de Gennaro Gattuso, Milan fiind acolo la bataie cu echipele din Roma si eventual Atalanta.

Juventus a castigat ultimele sase intalniri cu Milan in toate competitiile, dupa ce in 2016 pierdea in fata rossonerilor Supercupa la loviturile de departajare. Meciul respectiv s-a disputat la Doha, in Qatar.

Cea mai recenta intalnire a avut loc in campionat si Juventus s-a impus pe teren propriu, in noiembrie, cu 2-0, prin golurile marcate de Mandzukic si Ronaldo.

Echipele probabile

Juventus: Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala, Ronaldo, Costa;

Milan: Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Calhanoglu, Kessie, Bakayoko, Paqueta; Higuain, Cutrone.

In Romania meciul dintre Juventus si Milan este difuzat de Look Plus.



Juventus si Milan lupta pentru Supercupa Italiei