Fotbal European

Ibrahimovic decisiv pentru Manchester United in finala Cupei Ligii Angliei

Sursă foto: twitter.com/manutd

Atacantul Zlatan Ibrahimovic a marcat doua goluri, duminica seara, in finala Cupei Ligii Angliei pe care Manchester United a castigat-o, cu 3-2, in fata celor de la Southampton.

Echipa pregatita de Jose Mourinho a condus cu 2-0 in prima repriza, dar s-a vazut apoi egalata imediat dupa pauza si meciul a ramas in echilibru pana in minutul 87.

O centrare din stanga l-a gasit ideal demarcat pe Ibrahimovic in sase metri si suedezul a plasat excelent lovitura de cap pentru 3-2.

Acelasi Ibrahimovic deschisesese scorul in minutul 19 cu o executie magistrala dintr-o lovitura libera din marginea careului.

Un gol marcat de United contrar cursului jocului, dupa ce Southampton avusese o reusita anulata pe nedrept la Gabbiadini pentru un offside inexistent in minutul 11.

De Gea s-a remarcat in minutul 28 la sutul de la distanta trimis in forta de Tadic, pentru ca zece minute mai tarziu Manchester United sa-si dubleze avantajul prin reusita lui Lingard. O executie simpla cu latul din interiorul careului.

Southampton avea sa revina in meci in prelungirile primei reprize prin reusita italianului Gabbiadini, un jucator refuzat prea usor de Juventus Torino.

Golul le-a dat aripi “Sfintilor” si dupa pauza echipa lui Claude Puel a controlat jocul. De Gea a scos in extremis sutul lui Redmond din minutul 48, dar n-a mai avut ce face la reluarea lui Gabbiadini din apropiere un minut mai tarziu.

Cand partida se indrepta vertiginos spre prelungiri a venit reusita lui Ibrahimovic, a 20-a in ultimele 22 de meciuri pentru Manchester United, si echipa lui Mourinho a pus mana pe Cupa Ligii Angliei.

Pentru Ibrahimovic acesta este al 30-lea trofeu al carierei.

Istorie si statistica

Pentru managerul portughez este deja al doilea trofeu pe banca lui United, dupa ce in vara cucerea Supercupa Angliei in fata lui Leicester City. Mourinho ajunge astfel la 24 de trofee cucerite in cariera, jumatate din numarul titlurilor obtinute de Sir Alex Ferguson.

Mourinho este primul manager din intreaga istorie a lui Manchester United care cucereste un trofeu major in chiar sezonul de debut.

Cu acest nou trofeu, Manchester United ajunge la 41 in istoria de 139 de ani si o egaleaza pe FC Liverpool in fotbalul englez.



Ibrahimovic decisiv pentru Manchester United in finala Cupei Ligii Angliei