Fotbal European

El Clasico in Cupa Spaniei: Avancronica meciului Barcelona - Real Madrid

Sursă foto: https://twitter.com/Diz_Hayran/

Pe langa duelul de la distanta din campionat, unde le separa opt puncte, marile rivale FC Barcelona si Real Madrid se infrunta si pentru un loc in finala Cupei Regelui Spaniei.

Un El Clasico in dubla mansa programat intr-o perioada extrem de incarcata pentru ambele formatii, cu optimile Ligii Campionilor care bat practic la usa.

Barcelona a ajuns in semifinale dupa ce a trecut ultimele doua tururi in urma unor reveniri de senzatie pe teren propriu contra lui Levante si Sevilla. Tururi trecute dupa formatia blaugrana pierduse de fiecare data prima mansa pe teren strain.

Vedeti aici cotele oferite de BAUMBET pentru Barcelona - Real Madrid

Acesta va fi al doilea El Clasico din acest sezon, dupa ce in octombrie 2018 Barcelona a demolat-o pe Real Madrid, pe Nou Camp, cu 5-1, rezultat in urma caruia antrenorul de atunci Julen Lopetegui a fost demis de la Real si inlocuit ulterior cu Santiago Solari, actualul antrenor.

Barcelona vine dupa un 2-2 pe teren propriu cu Valencia in campionat, meci in care catalanii s-au vazut condusi cu 2-0. Geniul lui Messi a salvat formatia catalana de la a doua infrangere pe teren propriu in acest sezon. Astfel, doar Betis Sevilla se poate lauda ca a invins-o pe Barcelona la ea acasa pana acum.

Cele doua echipe, Barcelona si Real, nu s-au mai intalnit in Cupa Regelui Spaniei din finala disputata in sezonul 2013/2014, unde Los Blancos au castigat, cu 2-1.

Real Madrid se prezinta pe Nou Camp dupa un 3-0 acasa cu Alaves in campionat. O victorie de moral pentru echipa lui Solari, greu incercata in acest sezon.

Spre deosebire de rivala catalana, Real Madrid a avut un parcurs fara dureri de cap pana spre semifinale, eliminand pe Melilla, Leganes si Girona.

Meciul de miercuri seara nu va decide echipa calificata in finala decat in eventualitatea repetarii unui rezultat de proportiile celui din octombrie, ceea ce este putin probabil sa se intample.

Real Madrid a invins-o ultima oara pe Barcelona la ea acasa in aprilie 2016, cu 2-1.

Confruntarea de miercuri seara va fi a 239-a intre cele doua echipe la nivel oficial. Real Madrid conduce la numarul de victorii, cu 95 la 93, in timp ce alte 50 de meciuri au ramas in cumpana.

Echipele probabile

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Arthur, Rakitic, Busquets; Coutinho, Suarez, Messi;

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Lucas, Benzema, Vinicius.



El Clasico in Cupa Spaniei: Avancronica meciului Barcelona - Real Madrid